Fredrik turistar solo

Dags att sätta en kryss till i “där-har-jag-varit”-listan: Jag, Fredrik, besöker Sixtinska kapellet. Helena o Clara stannade hemma i Ostia, lite oroliga för den romerska trafiken och stadens gropiga trottoarer. Trots det var det första jag mötte i Rom de här damerna, och de verkade klara sig bra.För att slippa köerna köpte jag en “skip the line”-biljett (40 euro efter lite prut) med guide. Kände mig onekligen som en turist och för att förstärka det tog jag en osmaklig pizza-macka med öl för 100 kr (väldigt dyrt för att vara Italien), självklart ackompanjerad med den obligatoriska gatumusikanten. Väl inne i Vatikanen så var det galet mycket folk, men ändå väldigt hög wow-faktor, svårt att beskriva. Guiden bröt rätt hårt på italienska och skrattade väl kraftigt åt sina egna skämt, men det kunde inte förta känslan när vi fick se saker som man sett i historieböcker ändå sedan man började läsa historieböcker. Lite roligt att i Sixtinska kapellet, där prat är strängt förbjudet, var alla tysta förutom vakterna som gick omkring och röt med tordönsstämmor att folk skulle vara tysta.

Lite bilder som egentligen inte gör sig så bra på bild, i alla fall med mig som fotograf. Inne i Sixtinska kapellet fick man inte fotografera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *