Resdagen

Ja, resan gick väl egentligen ganska bra. Med två timmars marginal på Arlanda hade vi gott om tid att äta svindyra och ganska äckliga mackor (ett koncept som Arlanda har utvecklat intill perfektion) samtidigt som vi lyckades hålla Clara på gott humör.
På flyget var Clara gurglande glad ändå tills det var dags för landning då hon förstås somnade djupt.
Från flygplatsen kastade vi oss in i en taxi till Rom och gjorde lite turistande på rekordtid!

Colloseum
Spanska trappan

Vi bor i en lägenhet som är riktigt fin. Stor, med två sovrum och två badrum, hyfsat kök och enorm terrass. Från den skulle vi kunna ha utsikt över havet, men eftersom kommunen är så snål/fattig så har man inte brytt sig om att tukta träden längst gatorna. Så, vi ser mest blad och kastanjer (tror vi att det är). Fast en liten havsglimt ser vi.

Vår värd är dock lite slarvig, lägenheten är ganska sliten och det var en del som inte fungerade från början (och hur ugnen ska slås på är fortfarande oklart). En extra bonus var att det ingår två solstolar med parasoll vid närmaste stranden, il Delfino. Så här hittar man från lägenheten till delfinen:


Något dopp den här dagen blev det inte, men väl en drink med Anne på il Curvone, bästa beach-baren i Ostia. Så här ser Anne ut när hon avnjuter en Aperol Spritz i motjus:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *